طرز تهیه آش کلم برگ
مواد لازم برای آش کلم :
کلم پیچ کوچک | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 3-4 قاشق غذاخوری |
پودر نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
بلغور | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز و نخود پخته | یک و نیم پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
رب | 1 قاشق غذاخوری پر |
آب جوشیده سماق قرمز و یا ابغوره | 1 پیمانه |
فلفل سبز تند تازه | به مقدار لازم |
پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
نمک و زرد چوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش کلم :
برای تهیه ی آش کلم ابتدا پیاز را سرخ کنید، نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. سپس رب را اضافه کنید و تفت بدهید.
بلغور را اضافه کنید و 1 لیوان آب بریزید در ظرف را ببندید تا بپزد. زمانی که به جوش آمد در قابلمه را بردارید زیرا سر می کند.
کلم ها را باریک خرد کنید و بشویید. زمانی که بلغور کامل پخت کلم را اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید در ظرف را تا نیمه ببندید تا کلم ها نرم شوند زمانی که حجم کلم ها کم شد سبزی ها را اضافه کنید و 5 دقیقه بگذارید بجوشد.
سپس آب سماق یا آبغوره و نمک را اضافه کنید (برای درست کردن آب سماق: سماق خوشه ای قرمز را در 2 پیمانه آب جوشیده به مدت 30 دقیقه بخیسانید و بعد بجوشانید به قدری که به اندازه 1 پیمانه آب ته ظرف بماند و آن را از صافی عبور دهید) و به آش اضافه کنید در ظرف را بگذارید تا کاملا کلم ها نرم شوند. و بعد نخود و لوبیای پخته شده را اضافه کنید و در ظرف را ببندید هر چه قدر کلم ها پخته تر و نرم تر شوند آش شما خوشمزتر می شود.
سعی کنید حرارت را کم کنید تا آش جا بیفتد.
آش کلم آذری:
طرز تهیه آش کلم آذری
مواد لازم : برای 4-5 نفر
برگ کلم سفید خردشده | 1 پیمانه |
بلغور | 1 پیمانه |
نخود پخته شده | 1/2 پیمانه |
سبزی شامل : تره – جعفری- گشنیز- اسفناج (خرد شده) | 2 پیمانه |
پیاز سرخ شده | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
عصاره ی گوشت | 2 قرص |
روغن | مقدار کم |
ماست | 4-3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه آش کلم آذری :
برای پخت آش کلم آذری، مقداری آب را داخل قابلمه بجوشانید. عصاره های گوشت را داخل قابلمه بریزید و حل کنید.