طرز تهیه گوشت قلقلی و بادمجان
مواد لازم برای گوشت قلقلی و بادمجان :
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) | 250 گرم |
هویج بزرگ | 1 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
آردنخودچی | 1 قاشق پر |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
سماق | به مقدار لازم |
رب گوجه | 1 قاشق |
آب | 2 لیوان |
بادمجان | به مقدار لازم |
گوجه | 2 عدد |
طرز تهیه گوشت قلقلی و بادمجان :
ابتدا هویج و پیاز را با رنده ریز رنده کنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید سپس آرد نخودچی و نمک و زردچوبه و فلفل و سماق را با هم ورز بدهید و قلقلی کنید و با شعله زیاد سرخ کنید زیاد سرخ نشود.
بعد از روغن خارج کنید و داخل همان تابه رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل بریزید و دو لیوان آب اضافه کنید.
وقتی به جوش آمد قلقلی ها را داخل آن بچینید و در ظرف را بگذارید نیم ساعت با شعله ملایم بپزید. اواخر پخت، بادمجان سرخ شده و گوجه را روی آن بچینید.
نکته:
به جای گوشت چرخ کرده از مرغ چرخ کرده هم می توانید استفاده کنید.
می توانید بادمجان را در آن حذف کنید.
مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی :
سبزی آش (نعنا، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره) | 400 گرم |
گوجه فرنگی | 800 گرم |
گندم پوست کنده | 1 پیمانه |
لوبیا چیتی | 1/3 پیمانه |
لوبیا سفید | 1/3 پیمانه |
لوبیا قرمز | 1/3 پیمانه |
نخود | 1/3 پیمانه |
پیاز داغ | 4 قاشق غذاخوری |
سیر داغ | 1 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زرچوبه | به مقدار لازم |
کشک | برای تزیین |
طرز تهیه ی آش گوجه :
برای پخت آش گوجه، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید. آب آن ها را چند بار عوض کنید سپس داخل قابلمه با مقداری آب بپزید. زمانی که حبوبات نیم پز شدند، سیر داغ و پیاز داغ را به آن ها اضافه کنید، تا حبوبات خوشمزه تر شوند.
بعد از اینکه حبوبات پخته شدند، گوجه ها را پوست بگیرید و داخل میکسر پوره کنید و به حبوبات اضافه کنید. بعد از 1 ساعت سبزی های خرد شده را به آن اضافه کنید. زمانی که سبزی ها پختند نعنا را سرخ کنید و به آش اضافه کنید. سپس اجازه بدهید تا آش شما جا بیفتد. آش را هم بزنید تا ته نگیرد. و در آخر با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
می توانید گندم را جداگانه و باقی حبوبات را با هم بپزید.
بهترین روش تهیه ی کمپوت آلبالو
مواد لازم برای تهیه ی کمپوت آلبالو :
آلبالو | 1 کیلوگرم |
شکر | 600 گرم |
آب | 3 لیوان |
طرز تهیه کمپوت آلبالو :
برای تهیه ی کمپوت آلبالو ابتدا آلبالوها را تمیز کنید و خرابی آن را جدا کنید و ساقه و برگ آن ها را جدا کنید و سپس آن ها رابشویید و اجازه بدهید آب آن ها بروند و خشک شوند.
در این هنگام آب و شکر را داخل قابلمه ای بریزید و روی شعله ی گاز قرار بدهید تا آب و شکر حل شود. و آن را کنار بگذارید تا خنک شود. زمانی که آلبالوها خشک شدند آن ها را داخل شیشه ای تمیز و خشک قرار بدهید آن را تکان بدهید تا آلبالوهای زیادی داخل شیشه قرار بگیرند.
و بعد از آب شکر سرد شده روی آن ها بریزید تا حدی که روی آلبالوها را کامل بپوشاند و در آن را محکم ببندید داخل قابلمه ای آب بریزید و شیشه های کمپوت را به صورت وارونه داخل قابلمه قرار بدهید و آب باید تا حدی داخل قابلمه باشد که پس از جوش آمدن از قابلمه سر نرود.
قابلمه را روی شعله ی متوسط گاز قرار بدهید و اجازه بدهید تا آب 15 دقیقه بجوشد. و بعد از آن شیشه را بیرون بیاورید و به صورت وارونه یک روز در یک جا قرار بدهید.
طرز تهیه آش کلم برگ
مواد لازم برای آش کلم :
کلم پیچ کوچک | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 3-4 قاشق غذاخوری |
پودر نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
بلغور | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز و نخود پخته | یک و نیم پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
رب | 1 قاشق غذاخوری پر |
آب جوشیده سماق قرمز و یا ابغوره | 1 پیمانه |
فلفل سبز تند تازه | به مقدار لازم |
پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
نمک و زرد چوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش کلم :
برای تهیه ی آش کلم ابتدا پیاز را سرخ کنید، نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. سپس رب را اضافه کنید و تفت بدهید.
بلغور را اضافه کنید و 1 لیوان آب بریزید در ظرف را ببندید تا بپزد. زمانی که به جوش آمد در قابلمه را بردارید زیرا سر می کند.
کلم ها را باریک خرد کنید و بشویید. زمانی که بلغور کامل پخت کلم را اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید در ظرف را تا نیمه ببندید تا کلم ها نرم شوند زمانی که حجم کلم ها کم شد سبزی ها را اضافه کنید و 5 دقیقه بگذارید بجوشد.
سپس آب سماق یا آبغوره و نمک را اضافه کنید (برای درست کردن آب سماق: سماق خوشه ای قرمز را در 2 پیمانه آب جوشیده به مدت 30 دقیقه بخیسانید و بعد بجوشانید به قدری که به اندازه 1 پیمانه آب ته ظرف بماند و آن را از صافی عبور دهید) و به آش اضافه کنید در ظرف را بگذارید تا کاملا کلم ها نرم شوند. و بعد نخود و لوبیای پخته شده را اضافه کنید و در ظرف را ببندید هر چه قدر کلم ها پخته تر و نرم تر شوند آش شما خوشمزتر می شود.
سعی کنید حرارت را کم کنید تا آش جا بیفتد.
آش کلم آذری:
طرز تهیه آش کلم آذری
مواد لازم : برای 4-5 نفر
برگ کلم سفید خردشده | 1 پیمانه |
بلغور | 1 پیمانه |
نخود پخته شده | 1/2 پیمانه |
سبزی شامل : تره – جعفری- گشنیز- اسفناج (خرد شده) | 2 پیمانه |
پیاز سرخ شده | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
عصاره ی گوشت | 2 قرص |
روغن | مقدار کم |
ماست | 4-3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه آش کلم آذری :
برای پخت آش کلم آذری، مقداری آب را داخل قابلمه بجوشانید. عصاره های گوشت را داخل قابلمه بریزید و حل کنید.
طرز تهیه سوپ قارچ و خامه
مواد لازم برای سوپ قارچ و خامه :
خامه زده شده | 1 لیوان |
قارچ خرد شده به شکل دلخواه | 1 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
کره | 25 گرم |
آرد سفید | 3 قاشق غذاخوری |
عصاره مرغ | 1 بسته کوچک |
شیر | 4 لیوان |
آویشن | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه سوپ قارچ و خامه :
ابتدا پیاز را رنده کنید و با کره تفت بدهید تا حدی که کمی طلایی شود. سپس قارچ های خرد شده را به همراه فلفل و آویشن اضافه کنید و خوب سرخ کنید. شیر را بجوشانید و بعد از آن عصاره ی مرغ را با کمی شیر داغ مخلوط کنید و به قارچ ها اضافه کنید و هم بزنید.
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و دوبار الک کنید که داخل سوپ تان گلوله نشود. با همان الک آرد را به آرامی به شیر داغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، سپس به آرامی به سوپ تان اضافه کنید. و اجازه بدهید روی حرارت ملایم بپزد تا کمی غلیظ شود. حرارت نباید زیاد باشد زیرا قارچ داخل سوپ زشت می شود.
زمانی که سوپ غلیظ شد، خامه را به آن اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. بعد از اضافه کردن خامه اگر آن را روی شعله قرار بدهید باعث بریدگی خامه در شیر می شود. در پایان روی شیر را با قارچ سرخ کرده و جعفری یا کرفس خرد شده تزیین کنید.
سوپ ایتالیایی قارچ و خامه :
سوپ ایتالیایی قارچ و خامه
مواد لازم برای سوپ ایتالیایی قارچ و خامه :
قارچ | 300 گرم |
کرفس خرد شده | 50 گرم |
جعفری ساطوری شده | یک چهارم فنجان |
کره | 100 گرم |
آب مرغ | 6 فنجان |
پیاز | 1 عدد |
خامه | 1 فنجان |
آرد سفید | 4 قاشق سوپخوری |
شیر | 6 فنجان |
سیر | نصف حبه |
پنیر گودا | 150 گرم |
آب لیموترش | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوپ قارچ و خامه ایتالیایی :
پیاز را نگینی خرد کنید و تفت بدهید تا شفاف و طلایی شود کرفس را ریز خرد کنید و اضافه کنید سپس قارچ خرد شده را اضافه کنید. سپس سیر را رنده کنید به مخلوط اضافه کنید.
آب مرغ، نمک و فلفل را اضافه کنید و حرارت را ملایم کرده تا مواد خوب نرم شوند بعد از اینکه پخته شدند سوپ را داخل میکسر بریزید و خوب میکس کنید و دوباره آن را روی شعله ی ملایم قرار بدهید.