مواد لازم برای سالاد شیرازی :
خیار | 2 عدد |
گوجه | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد کوچک |
نعنا خشک | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
طرز تهیه سالاد شیرازی :
برای تهیه ی سالاد شیرازی، ابتدا سر گوجه ها را جدا کنید و آن ها را به صورت مکعبی خرد کنید برای تهیه ی سالاد شیرینی از گوجه های سفت و قرمز استفاده کنید. اگر گوجه ها شل باشند در حین خرد کردن آب می اندازند و سالاد ظاهر زشتی به خود می گیرد.
بعد از خرد کردن گوجه ها، به سراغ خیارها بروید ابتدا خیارها را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید اندازه ی مکعب خیار و گوجه ها درشت نباشند.
بعد از خرد کردن خیار و گوجه پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. بعد از خرد کردن نمک و نعناخشک و آبلیمو را به آن اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید که گوجه ها له نشوند و بعد آن را بچشید تا نمک و ترشی آن باب میلتان شود در کل سالاد شیرازی اگر خوش نمک تر باشد خوشمزه تر می شود.
و آن را همراه انواع پلوها میل کنید.
نکاتی برای تهیه ی سالاد شیرازی
نکاتی برای تهیه ی سالاد شیرازی :
• برای تهیه ی سالاد شیرازی، می توانید از آبغوره یا سرکه به جای آبلیمو استفاده کنید.
• می توانید در سالاد شیرازی نعنای تازه خرد شده را جایگزین نعنا خشک کنید.
• برخی افراد در سالاد شیرازی میزان گوجه یا خیار را بیشتر دوست دارند می توانید اندازه های آن را تغییر بدهید.
• بعضی افراد نعنا خشک و نعنای تازه را حذف می کنند از سرکه و نمک برای چاشنی آن استفاده می کنند.
• بعضی از افراد سالاد شیرازی را با سس مایونز میل می کنند.
طرز تهیه ی سالاد شیرازی با سس مایونز
طرز تهیه ی سالاد شیرازی با سس مایونز :
برای تهیه ی سالاد شیرازی با سس مایونز به این صورت عمل کنید که خیار و گوجه ها را خرد کنید و سس آن را به صورت جدا آماده کنید 2 قاشق سس را داخل کاسه ای بریزید و هم بزنید مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و هم بزنید می توانید در صورت تمایل مقدار خیلی کم شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و به خیار و گوجه های خرد شده اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید این سالاد را هم با انواع پلو میل کنید.
طرز تهیه باقالی قاتق
مواد لازم برای طرز تهیه باقالی قاتوق :
پاچ باقلای کشاورزی یا باقلای سبز | 400 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
شوید خشک 1 پیمانه | یا شوید تازه خرد شده 2 پیمانه |
کره یا روغن حیوانى | 4 قاشق غذاخوری |
سیر کوبیده شده | 3-4 حبه |
آب | 4 لیوان |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه باقلا قاتق:
برای طرز تهیه باقلا قاتوق، اگر باقلا یا لوبیا کشاورزى خشک استفاده مى کنید حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود. سپس پوست باقالی ها را بگیرید. روغن یا کره را در تابه ای داغ کنید و در روغن یا کره تفت بدهید.
بعد از کمی تفت دادن باقلا، شوید و کمی زردچوبه و نمک را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.
سپس آب روی آنها بریزید (آب آن باید اندازه ی 2 بند انگشت روی باقالی ها را بپوشاند) تا باقالاها نیم پز شوند و زمانی که آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه کنید. در ظرف را بگذارید تا تخم مرغ ها کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند. بهتر است این غذا همراه با کته میل شود.
درست کردن باقلاقاتق
نکاتی برای طرز تهیه باقالا قاتق :
• پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کنند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز هستند و اگر زیاد پخته شود له می شود.
• به جای آب می توانید از آب مرغ برای طرز تهیه باقلا قاتوق رسمی استفاده کنید. البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورش مرسوم نیست اما طعم خوشمزه آن را دو چندان می کند. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را اندازه کنید.
• شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
• بهتر است ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن ها مطمئن شدید در خورش بریزید.
• از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
طرز تهیه شیر پرتقالی
شیر سرد | 3 پیمانه |
عسل | 4 قاشق سوپخوری |
فیله ی پرتقال خرد شده | 1 عدد |
برای تهیه ی شیر پرتقالی، ابتدا شیر و عسل را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید بعد پرتقال خردشده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا حدی که روی آن کف کند و بعد داخل لیوان بریزید و به دلخواه تزئین کنید.
درست کردن شیر پرتقالی
شیر سرد | 3/4 لیوان |
پرتقال پوست گرفته | 1 عدد |
پوست پرتقال رنده شده | 1 قاشق چایخوری |
عسل | 2 قاشق مرباخوری پر |
ابتدا شیر و عسل را داخل میکسر یا مخلوط کن حدود یک دقیقه با هم مخلوط کنید.
سپس، پرتقال پوست کنده و خرد شده را به همراه پوست رنده شده ی پرتقال را اضافه کنید و حدود 2 دقیقه دیگر مخلوط کنید. رنگ نوشیدنی باید زرد و روی آن کف ایجاد شود.
آنها را درون لیوان بریزید و با فیله یا برش پرتقال تزئین و سرو کنید.
تهیه ی شیر و پرتقال
• این نوشیدنی مناسب برای صبحانه خانم های باردار است و در صورت تمایل می توانند به عنوان میان وعده هم استفاده کنند.
• در وعده صبحگاهی خود حتما شیر مصرف کنید، زیرا لبنیات منبع خوبی از ویتامین B به خصوص B1 است.
• برای تهیه ی شیر پرتقالی حتما باید شیر سرد باشد.
• می توانید به جای عسل از شکر هم استفاده کنید اما عسل مقوی تر است. میزان عسل را با توجه به سلیقه ی خود و مزه ی پرتقالتان می توانید کم و زیاد کنید.
• حتی می توانید میزان پرتقال را کمی بیشتر کنید بستگی به سلیقه ی شما دارد. اصل شیر پرتقالی این است که رنگ آن به صورت زرد باشد.
طرز تهیه نان تست خانگی
مواد لازم برای تهیه ی نان تست :
آرد | 250 گرم یا 1 و 3/4 پیمانه |
خمیرمایه فوری | 5 گرم یا 2 قاشق چایخوری |
شکر | 5 گرم یا 2 قاشق چایخوری |
کره ی هم دمای محیط | 10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری |
بهبود دهنده | 5 گرم یا 2 قاشق چایخوری |
آب | 140 تا 150 میلی لیتر 3/4 پیمانه |
نمک | 4 گرم 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان تست :
ابتدا مواد خشک را داخل یک کاسه ترکیب کنید و آب را کم کم اضافه کنید مراقب باشید آب را یک دفعه اضافه نکنید. زیرا آب خور آردها با هم متفاوت است.
سپس آن را ورز بدهید بعد از کمی ورز دادن کره را اضافه کنید و باز ورز بدهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید ظرفی را چرب کنید و خمیر را داخل آن به مدت 1 ساعت قرار بدهید.
روی ظرف را سلفون بکشید تا روی خمیر خشک نشود بعد از استراحت پف خمیر را بگیرید و یک ورز کوچک بدهید و نیم ساعت دیگر استراحت بدهید و برای بار آخر بعد از استراحت با کف دست خمیر را باز کنید و تا بزنید و داخل قالب مخصوص نان تست یا قالب لوف قرار بدهید و روی خمیر را بپوشانید تا کاملا خمیر 2 تا 3 برابر شود و فر را از قبل روشن کنید تا کمی گرم شود.
بعد از اینکه خمیرتان داخل قالب کامل پف کرد با آب پاش کمی آب روی خمیرتان بپاشید و اگر دوست داشتید کنجد بپاشید و داخل فر یک ظرف آب قرار بدهید داخل فر از قبل گرم شده با دمای 220 درجه ی سانتیگراد به مدت 35 تا 45 دقیقه قرار بدهید.
نکاتی برای تهیه ی نان تست :
• بهبود کننده حتما بزنید زیرا باعث کیفیت نان و ماندگاری بالا می شود و به ور آمدن خمیر کمک می کند و یاعث می شود بعد از پخت پف نخوابد.
طرز تهیه نان تست کره ای :
طرز تهیه نان تست کره ای
مواد لازم برای تهیه ی نان تست کره ای :
آرد فانتزی الک شده | 500 گرم |
شیرخشک قنادی | 30 گرم |
شکر | 7 گرم |
مخمرفوری | 8 گرم |
کره | 40 گرم |
آب | 60 میلی لیتر |
طرز تهیه نان تست کره ای :
آرد فانتزی الک شده، شیر خشک قنادی، شکر و مخمرفوری (که با 3 گرم شکر و 240 میلی لیتر آب حل شده و عمل آمده) و مخلوط کنید و کمی ورز بدهید سپس 40 گرم کره اضافه و 60 میلی لیتر دیگر آب اضافه کنید و یک ربع ورز بدهید روی آن نایلون چرب شده بکشید و بگذارید 10 دقیقه استراحت کند.
بعد خمیر را به 2 قسمت حالت چانه گرفتن تقسیم کنید و مجددا 10 دقیقه دیگر استراحت بدهید سپس خمیر را باز کنید و رول کنید و داخل قالب تست که چرب و آردپاشی شده بگذارید و روی آن را هم آب اسپری کنید و کنجد یا هر چیز دیگری بپاشید و روی آن را با نایلون چرب شده بگذارید و یک ساعت یا بیشتر تا جایی که خمیر سه برابر شود در محیط گرم استراحت بدهید و در فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه 40 دقیقه قرار بدهید.
نکاتی برای تهیه نان تست :
• دمای فرها متفاوت هستند. یک کاسه آب داخل فر قرار بدهید.
• می توانید در قالب را بگذارید برای اینکه در قالب را ببندید آن را چرب کنید و ببندید تا نان تست مکعبی داشته باشید. 45 دقیقه در جای گرم استراحت بدهید.
• این بار 15 گرم سبوس به مواد خشک اضافه کنید که تست سبوسدار داشته باشید.
• می توانید تست ها را داخل سینی بچینید و چند دقیقه گریل کنید و تست سوخاری هم داشته باشید.
برای پخت تن ماهی بهترین ماهی ماهی هوور است. استفاده از این ماهی طعمی کاملا شبیه به کنسرو ماهی های بسته بندی می دهد اما اگر خرید این ماهی برای شما سخت بود یا امکان پذیر نبود می توانید از ماهی های گوشتی دیگر مانند از ماهی هایی نظیر گِباب، تون، گیدر، زرده یا صارم هم استفاده کنید.
برای تهیه تن ماهی در خانه باید از زودپز و یا قابلمه هایی که در آن کاملا بسته می شود و بخاری از آن خارج نمی شود استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه تن ماهی :
ماهی هووور | 500 گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آب | 1 استکان |
آبلیمو | 1 استکان |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرز تهیه تن ماهی :
برای پخت تن ماهی در خانه، ابتدا ماهی را بشویید و پوست آن را بگیرید و گوشت های آن را به قطعات کوچک خرد کنید قطعات گوشت ماهی نباید ریز باشند زیرا باعث خرد شدن گوشت های ماهی می شود.
تیغ های ماهی را جدا کنید. روی ماهی نمک و فلفل و مقداری آبلیمو بریزید و با احتیاط کمی آن را مخلوط کنید فقط در حدی که ماهی ها مزه دار شوند. سپس داخل تابه ای یا زودپز که به سایز مقدار ماهی شما مناسب باشد انتخاب کنید. ماهی ها را کف زودپز بچینید و نباید بین ماهی ها فاصله باشد باید کف زودپز با ماهی کاملا پوشانده شود. سپس نمک را روی ماهی ها بریزید و بعد آبلیمو را بریزید. اکنون آب را روی ماهی ها بریزید و بعد روغن مایع بریزید. این میزان مواد باید کاملا با سطح ماهی ها یکی باشد اگر بیشتر بریزید باعث آبپز شدن ماهی ها می شود.
در زودپز را ببندید و زیر آن را شعله پخش کنید و اجازه بدهید با حرارت ملایم به مدت 1 ساعت بپزد. سپس در زودپز را باز کنید. و روی آن روغن زیتون بریزید و داخل ظرف مناسب بکشید. این تن ماهی را با سبزی پلو یا شوید پلو و یا با نان سرو کنید.
طرز تهیه تن ماهی داخل قابلمه :
برای پخت تن ماهی داخل قابلمه مانند روش بالا مراحل اولیه را انجام بدهید سپس ماهی ها را کف قابلمه بچینید به صورتی که هیچ فاصله ای بین آن ها نباشد و بعد روغن و نمک و آب و آبلیمو را اضافه کنید. میزان آب باید کم باشد و زیر قابلمه را خیلی کم کنید و در آن را ببندید اجازه بدهید خیلی آرام بپزد اگر لازم بود از شعله پخش کن استفاده کنید.
در این روش می توانید ماهی را تست کنید. با چنگال تکه ای از آن را بردارید بین گوشت های ماهی نباید قرمز باشد باید کاملا پخته شود. اجازه بدهید آب تن ماهی تان خیلی کشیده شود. بعضی ها تمایل دارند گوشت تن ماهی برشته شود در این صورت کاملا آب ماهی را کشیده شود و باز مقداری دیگر روغن بریزید و اجازه بدهید گوشت ها کمی برشته شوند سپس آن ها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم کمی برشته شود.
طرز تهیه ی تن ماهی در خانه
طرز تهیه تن ماهی داخل شیشه :
برای تهیه ی تن ماهی به این روش ابتدا شیشه های تمیز و سالم را انتخاب کنید سپس داخل آب جوش بجوشانید تا استرلیزه شوند. بعد از اینکه آن ها جوشاندید آن ها را از داخل آب بیرون بیاورید و سپس ماهی ها را شسته و پوست بگیرید، استخوان های آن را جدا کنید و با کمی نمک و فلفل آن ها را مزه دار کنید.
سپس ماهی ها را داخل شیشه های تمیز بریزید و نباید شیشه کاملا پر شود بعد از آن مقداری روغن زیتون و نمک روی آن بریزید در حدی که حدود 2 سانت از شیشه خالی بماند به وسیله ی چاقو ماهی ها را به آرامی تکان بدهید که اطراف شیشه با روغن زیتون چرب شود.
سپس در شیشه را محکم ببندید و آن را داخل قابلمه ای قرار بدهید و داخل آن آب بریزید دقت کنید آب باید تا حدی باشد که از قابلمه به بیرون نپاشد و روی شیشه را بگیرد تا همه ی قسمت های ماهی مغزپخت شود. این کار حدود 2 ساعت زمان می برد توجه داشته باشید زیر شعله خیلی زیاد نباشد که سبب شکستن شیشه شود و خیلی کم نباشد که ماهی ها نپزند.
بعد از اینکه رنگ گوشت ماهی تغییر پیدا کرد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید و آب و شیشه خنک شود سپس آن را بیرون بیاورید و با احتیاط در شیشه را کنید و میل کنید.
در تهیه ی تن ماهی به این روش شیشه هایی را انتخاب کنید که در آن ها کاملا بسته شود و آب داخل قابلمه به آن نفوذ نکند از شیشه هایی با درهای فلزی و سالم استفاده کنید.
پس از باز شدن در شیشه، به مدت 2 روز باید تن ماهی مصرف شود وگرنه فاسد می شود.
اگر در شیشه باز نشود می توانید آن ها را به مدت 1 سال داخل یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه تن ماهی
نکاتی برای تهیه تن ماهی داخل قابلمه و زودپز :
• برای تهیه ی تن ماهی می توانید آبلیمو را حذف کنید.
• برای تهیه ی تن ماهی می توانید از ادویه ی مورد علاقه تان استفاده کنید این کاملا سلیقه ای است.
• برای تهیه ی تن ماهی در منزل می توانید میزان نمک آن را کم یا زیاد کنید.
• میزان آب داخل کنسرو ماهی را کم کم بریزید که مبادا زیاد شود اگر بتوانید آب کمتری بریزید خیلی بهتر است.